Аirsoft

Аirsoft представлява учебно-тренировъчна система, която позволява отработване и провеждане на военни или полицейски бойни действия с абсолютен реализъм, достагайки високи нива на адреналина. Играта по света е позната под няколко имена: Еърсофт (Airsoft), Страйкбол (Strikeball), Софт Еър (Soft Аir). Заражда се през 80-те години в Япония, в последствие става начин за трениране на специалните части на САЩ и Германия. Оръжията в Еърсофт-а са абсолютно копие на оригиналните и предоставят всички необходими детайли, нужни за усвояването на едно огнестрелно оръжие - късо или дългоцевно. Съществената разлика е, че тук всяка грешка е предпоследна, поправима и може да се анализира и коментира. Така се развиват и утвърждават рефлекси и навици, които биха спасили човешки живот в една критична ситуация.

В България Еърсофт движението се заражда през 2003г., като в последствие се разраства и през 2005 г. вече има четири екипирани и обучени отбора, които водят ежеседмични еърсофт войни на специален полигон.

Всеки, който иска и отговаря на необходимите критерии може да изпита себе си в напрежението на засадите, инстинктът за оцеляване и най-вече триумфа от победата в края на битката.